Johtaminen.
Esimiehen oma työ.
Johtaminen.
Viestintä.
Ohjeita kiperiinkin tilanteisiin.
Sivukartta
Velmeri: Esimiestyön ja Johtamisen tietopankki

  

Esimiestyön ja Johtamisen tietopankki
Johtaminen : Ohjeita : Perehdyttäminen


Perehdyttäminen

"Tuossa on työpöytä ja puhelin, ala tyttö tehdä töitä", minulle sanottiin ensimmäisenä työpäivänä. Siinä sitten pengoin kaappeja ja vastailin puhelimeen, niin siitähän se sitten lähti. Mutta ensimmäisen työpäivän muistaa kyllä loppuelämän.

(Eräs pitkään talossa ollut Vaasan kaupungin työntekijä muistelee ensimmäistä työpäiväänsä, jossa perehdyttäminen ei mennyt ihan nappiin.)

Perehdyttämisen tarkoitus on valmentaa henkilö tehtäväänsä sekä tutustuttaa hänet työympäristöön, työoloihin, oman työyhteisön tavoitteisiin ja toimintaan sekä niiden muutoksiin.

Perehdyttäminen on tärkeä osa henkilöstön kehittämistä ja työturvallisuustoimintaa. Kaikki työhön tulevat uudet työntekijät sekä työyhteisössä uusiin tehtäviin siirtyvät henkilöt perehdytetään tehtäviinsä. Tämä koskee myös lyhytaikaisessa työsuhteessa olevia ja pitkään työstään poissa olleita henkilöitä. Erityistä huomiota tulee kiinnittää ensimmäiseen työpaikkaansa tulevien henkilöiden perehdyttämiseen.

Perehdyttämiseen kuuluvat toimenpiteet ennen työsuhteen alkua, henkilön vastaanotto, alkuohjaus työhön ja työympäristöön sekä työnopastus.  © Vaasan kaupungin henkilöstöpalvelut
  :: 28.5.2020 :: Nimipäiväänsä viettää: